1ste leerjaar A

1ste leerjaar A

In de A-stroom wordt de leerstof van het basisonderwijs verder uitgediept. De nadruk ligt op theorie. Praktische vorming komt minder aan bod. Je leert stap voor stap zelfstandig studeren.

Alle leerlingen in 1A hebben dezelfde lessentabel, met uitzondering van het keuzeuur. Je kan kiezen uit de volgende keuzevakken: Sociale vorming, Wetenschappen en wiskunde en Beweegwijzer

Tijdens de inschrijving polsen we naar je interesses. Zo vormen we klassen van leerlingen met dezelfde interesse.

Lessentabel

 

NSG

NSG of voluit Natuurlijk Samen Groeien is niet alleen de slogan van onze school, maar is een vak met een beduidend andere invulling dan de klassieke vakken. Het is een vak waarin allerlei aspecten aan bod komen waarvan je als volwassene steeds hebt gedacht: “Had ik dit maar op school geleerd…”. Het omvat onderwerpen als burgerschap, klasbinding, zelfzorg, grenzen stellen, ethische keuzes, diversiteit, identiteit, leren studeren, economische geletterdheid, studiekeuze … Onderwerpen die de leerlingen zullen stimuleren in het groeien tot zelfbewuste, kritische volwassenen.

ICT

In het eerste jaar krijg je een extra uur ICT ingeroosterd. Hier leer je vaardigheden die je verder inoefent in alle vakken. Deze ICT vaardigheden kan je gedurende je hele schoolloopbaan inzetten.

Differentiatie

Tijdens het differentiatieuur is er extra ruimte om te remediëren of te verdiepen. Gaat het wat moeilijk, dan kunnen we je extra begeleiden. Gaat het wat makkelijk, dan kunnen we je extra uitdagen.

Keuzeuur

Om te ontdekken of je geïnteresseerd bent in een studierichting binnen één van de interessedomeinen die we vanaf de 2de graad aanbieden binnen onze school, kan je in 1A kiezen tussen drie keuzevakken. Je keuze zal bepaald worden door je interesse en dit zal ook tijdens de inschrijving besproken worden in functie van de modeltrajecten.