Onze pijlers

Onze pijlers

Zelfkennis

In Mariagaarde leren onze kinderen zichzelf beter kennen tijdens een jarenlange ontdekkingstocht om – met vallen en opstaan – verantwoorde keuzes te maken. Ontdekken wat je graag doet en wat je goed kan, zijn belangrijke ingrediënten om een weg uit te stippelen die bij je past en je gelukkig maakt. We praten veel met jullie, jullie praten veel met elkaar en op die manier leer je jezelf en de anderen beter kennen. Zo kan je opgroeien tot een jongvolwassene die vol zelfvertrouwen in het leven staat en klaar is om de wereld in te trekken.

Onze pijlers

Creativiteit

Maar in die complexe en gestresseerde wereld die snel verandert, moeten onze leerlingen ook kracht en flexibiliteit ontwikkelen. Door in te zetten op creativiteit leer je oplossingsgericht omgaan met die veranderingen en de problemen die je levenspad kruisen. Je mag jezelf zijn, je mag jezelf tonen en ontdekken, je mag wegdromen, je mag experimenteren met de wetenschap.

Onze pijlers

Gezonde levensstijl

Naast mentale weerbaarheid is ook een gezonde levensstijl een cruciale bouwsteen voor een krachtig en gelukkig leven. Deze derde pijler uit zich in de sport die heel aanwezig is in onze school, het bewegen, de atletiekpiste of in de sportruimtes. Maar ook het gezonde ontbijt, het water drinken, het bewust worden van wat kan, wat niet kan en wat misschien wel een gevaar is voor je gezondheid, nu of op langere termijn, krijgt veel aandacht.

Onze pijlers

Natuurbeleving

In onze moderne wereld zien we een voortdurende zoektocht van mensen naar innerlijke rust om zo de dagelijkse druk het hoofd te bieden. Wij geloven dat die rust terug te vinden is in de harmonie en de schoonheid van onze natuur. Natuurbeleving is daarom onze volgende pijler. Die ervaar je al van zodra je de school binnenkomt en het groen je tegemoet komt tot in de klas.

Buiten kan je dat ervaren met het blotevoetenpad, het speelbos of op een schaggelwerkdag waar je samen met je leerkrachten en misschien zelfs samen met je ouders onze natuur onderhoudt. Het Greenteam maakt ons bewust dat afval een probleem is dat onze aandacht vraagt, dat we maar één planeet hebben waarmee we zuinig moeten omspringen.